Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Bijeli_Miš

    Pa ja bi reko da se moze,ali preko hrvatskog brokera,ali neznam ni jednog s kojim se može vani trejdat. A nesto sam pročito ali nisam siguran da zbog američkog patriot acta neprihvaćaju lovu iz "western balkan država". No,bar nekakav napredak!:)

    avatar

    12.03.2005. (12:29)    -   -   -   -  

  • Suncani Krug

    "To što je formalno omogućeno, ne znači da je i u praksi izvedivo. Kako ti se recimo čini ideja da naloge za Nasdaq ili Nyse možeš izdavati domaćem brokeru telefonski u toku radnog vremena, a onda sutra imaš priliku čuti što je bilo s tvojim nalogom. Tko god je probao trgovati vani zna koliko je ovo smiješno. Uz sve to pribroji i svakako dosta skupe troškove transakcije, koji će biti sigurno bitno skuplji nego domaći + još troškove skrbničkog računa, jer to domaći broker jedino tako može izvesti i zaista ne vidim logike da itko s malo u mozgu uloži i kunu na taj način. Morao bi stvarno biti looser da popušiš takve uvjete. Možda malo prostora vidim kod ulaganja u vremenski nama odgovarajuće burze, tj. europske, ali mislim da logistika koja prati sustav s ove strane bare nije ni do koljena onoj distribuciji podataka koju imaš kod Jenkija. Tako da bih to izbjegavao i ovako, a kamoli preko naših brokerskih kuća. Nepouzdano, skupo, nema mogućnosti pravodobnog reagiranja. "

    avatar

    13.03.2005. (03:23)    -   -   -   -  

  • 44x

    Upravo tako, a nova "liberalizacija" je utome da ne treba HNB pitati da li je to u što želiš ulagati van RH prihvatljivog rizika dakle da li se nalazi na njihovoj listi ili ne. Ostaje i dalje zabrana rezidentima RH da bez suglasnosti HNB-a otvaraju račune van RH. Ovo se može lako zaobići, ali stav HNB-a je toliko glup da boli. Slobodan promet roba, ljudi i kapitala je osnova liberalnog kapitalizma i EU, kojoj težimo. Nadam se da će se ovo uskoro promijeniti i da će svi hrvatski građani moći ulagati svoj novac gdje oni žele i na način kako misle da je najbolje za nijh. Po sadašnjem stavu HNB legalno je ulaganje u strana tržišta (iz gornjeg posta se vidi da je skupo i smiješno ali je moguće) ali je zbog prisile korištenja domaćih brokera onemogućeno trejdanje (delay od 1 dana neoprostivo dugo). Pozdrav svim Hr trejderima, bez obzira koliko ste dobri ipak ste u ilegali ;) ali neka vas to ne brine jer vi ste samo malo ispred svog vremena.

    avatar

    15.03.2005. (10:58)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    dakle koncenzus je da je ovo ipak neki MALI napredak, ali vise "na papiru" nego u praxi??

    avatar

    16.03.2005. (12:21)    -   -   -   -  

  • Suncani Krug

    MOŽE.Ne TREBA PITATI NBH ništa,samo im jednom mjesečno poslati popis transakcija...Vi ili Vaš broker,kako se dogovorite....Može se potpuno legalno trejdati na svim svjetskim burzama bez ograničenja!!

    avatar

    19.07.2005. (01:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...